Duurzaam ondernemen

Kwaliteit leveren met oog voor mens en milieu: dat is hoe we ondernemen. In onze ultramoderne fabriek in Apeldoorn worden jaarlijks zo’n 1,5 miljoen kalfsvellen verwerkt, hoofdzakelijk afkomstig van de VanDrie Group slachterijen. Deze vellen vinden vervolgens hun weg naar afnemers over de hele wereld. Oukro denkt met haar klanten mee over duurzame oplossing. Lees hier hoe we dat doen.

Gebruik van duurzame energie

In oktober 2017 hebben wij een zonnedak op ons bedrijfspand in Apeldoorn in gebruik genomen. In totaal zijn 1.578 zonnepanelen op een dakoppervlakte van 3900m2 geplaatst. Oukro heeft daarmee één van de grootste dakdragende systemen van Nederland. Met het zonnedak wordt een kwart van de totale jaarlijkse energiebehoefte van Oukro volledig verduurzaamd.  

Conserveren kalfsvellen

Voor de conservering van de vellen wordt zout gebruikt. In 2016 is het zoutgebruik teruggebracht met 16,7% ten opzichte van 2009. De voordelen? Minder gebruik van zout betekent minder afvalwater dat moet worden gezuiverd. Minder zout betekent ook een korter verwerkingsproces van de vellen en minder transportbewegingen. Onze afnemers hoeven vervolgens minder chemicaliën te gebruiken om de vellen te ontdoen van zoutrestanten en krijgen sneller de vellen aangeleverd.

Actief beleid verbetering kalfsvellen

Dierenwelzijn en met zorg omgaan met de kalveren staat in de hele VanDrie Group keten centraal. Wij onderschrijven dit want het zorgt uiteindelijk ook voor goede, kwalitatieve kalfsvellen. Een kalfsvel van hoge kwaliteit wordt gerealiseerd in samenspel met de hele keten. Transport, houderij en slachterij; elke schakel draagt bij aan de eindkwaliteit. Een klein verkeerd gemonteerd boutje in een kalverstal kan al leiden tot schade aan de huid van het kalf. Wij maken continu onze schakels in onze keten daar bewust van. Maatregelen die van betekenis om kwaliteit te verbeteren, zijn het verminderen van huidvuil, parasietenbestrijding, vaccinaties tegen ringworm en verplaatsschade tegengaan.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding