09-02-2018

Onze keten in beeld: kalverhouderij

Het produceren van kalfsvlees ziet de VanDrie Group als een ambacht. Een ambacht waarin zorg en respect belangrijke waarden zijn. Dat begint bij de zorg voor dieren. Zo´n 1.100 toegewijde kalverhouders verzorgen onze kalveren. De kalverhouders staan aan de basis van een waardevol eindproduct. Dierenwelzijn en voedselveilig produceren staan hoog in het vaandel.


Peter en Jaap Kok zijn twee kalverhouders van de VanDrie Group. Ze vertellen: "Onze dagelijkse uitdaging is een zo goed mogelijk resultaat te behalen met de kalveren. De VanDrie Group begeleidt ons daarbij. Daarnaast gebruiken we onze eigen ervaring: ruiken, zien en voelen. Wij zijn ons bewust van onze rol in de maatschappij. We investeren veel in duurzame
energie, gebruiken groene stroom, hebben frequentieregelaars op de ventilatoren en
stoken water warm met een biomassakachel. Als er kalveren op het bedrijf aangevoerd worden, wordt de stal verwarmd met vloerverwarming.
Transparantie is voor Peter en Jaap belangrijk. De kalverhouders zijn aangesloten bij Vallei Boert Bewust. Vallei Boert Bewust is een Nederlands regionaal bedrijfslabel dat verbonden is met de streek de Gelderse Vallei. Boeren die aangesloten zijn zorgen actief voor interactie met burgers uit de vallei en lopen voorop op het gebied van duurzaamheid. "Wij willen laten zien wat we doen. Gewone burgers staan soms wel heel ver van de agrarische sector af. We organiseren daarom geregeld open dagen en meeloopdagen." 


  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding