15-12-2017

Onze keten in beeld: melkveehouderij

De melkveehouderij maakt geen integraal deel uit van onze bedrijfsvoering. Toch is het een hele belangrijke schakel. Van melkveehouders nemen wij kalveren af die niet gebruikt kunnen worden voor de vervanging of aanvulling van de melkveestapel. Als kalveren veertien dagen of ouder zijn, nemen wij ze over.


Na ongeveer 27 weken op onze kalverhouderijen worden de kalveren geslacht. De kalfsvleesproducten vinden vervolgens hun weg op de wereldmarkt. Wij willen alleen gezonde en vitale kalveren afnemen van melkveehouders. Dierenwelzijn en laag antibioticagebruik zijn immers onze prioriteit. Goed overleg en samenwerking tussen de melkveehouderij, handel en kalverhouderij is daarom van groot belang. Met onze dochteronderneming Alpuro Breeding leggen we een belangrijke link naar de melkveehouderij. Alpuro Breeding voorziet de melkveehouder in vrijwel alles wat hij/zij nodig heeft voor een geslaagde kalveropfok. Niet alleen met kwalitatief hoogwaardige producten zoals kalvermelk en krachtvoeders maar ook deskundig advies en begeleiding. 
Marjolein Rietveld (melkveehoudster): “Voor mij zijn kalveren een belangrijk onderdeel van de melkveehouderij. In de hele bedrijfscyclus – melken, droogstand, kalveren, opstart van de koeien, melken – hoort ook de opfok van de kalveren. We houden ongeveer 30% van de geboren kalveren aan, de overige 70% verkopen we. We investeren tijd en geld in de kalveren; dit geldt ook voor de kalveren die uiteindelijk worden verkocht.
Alpuro Breeding, onderdeel van de VanDrie Group, helpt mij met de kalveropfok. Alpuro Breeding geeft goede adviezen en tips. Zo boeken we snel betere resultaten. Het maakt me
trots als ik weer gezonde, robuuste kalveren kan afleveren aan de handelaar. Ik weet dat ze dan van waarde zijn in de rest van de keten.” 


  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding